Bent u niet in Nederland geboren, woont u buiten Nederland, heeft u buiten Nederland gewoond of bent u gehuwd geweest in het buitenland, neem dan voordat u verder gaat met dit proces eerst contact op met de afdeling Burgerzaken via 14038 of mail naar burgerzaken@kampen.nl  U kunt dan niet verder met deze digitale melding.

 

Aanvullende informatie:

1. Geef uw voorkeur door van de trouwambtenaar! Wij doen ons best om rekening te houden met uw keuze, maar kunnen geen garanties geven. 

2, Wilt u bij het vrije veld onder aan de pagina de roepnamen vermelden van beide partners

3. Vermeld, indien bekend, het aantal personen dat u verwacht bij de ceremonie. De Broederpoort is niet geschikt voor mindervaliden.

4. Vermeld of u een trouwboekje wilt. 

5. Vermeld, indien bekend, uw (toekomstige) adres na de ceremonie. Uw eventuele verhuizing moet dan nog wel apart (digitaal) aangegeven worden.

U kunt nu ook digitaal, zowel voor een huwelijk als een partnerschap, één datum en locatie plannen voor een ceremonie. Als u al zeker weet waar en wanneer u de ceremonie wilt houden, log dan in met uw DigiD en volg de aanwijzingen op het scherm. Probeer zoveel mogelijk velden volledig in te vullen.

 

NB: Bij het uploaden van uw legitimatiebewijs hoeft u alleen maar de voorkant te doen. Dit geldt ook voor de legitimatiebewijzen van de getuigen. Houd de bestanden zo klein mogelijk en niet groter dan 2MB per bestand.

Als u later uw locatie of datum wilt wijzigen, brengen wij extra kosten in rekening. Wijzigingen aanbrengen kunt u niet digitaal doen. Reserveer dus alleen wanneer u geen wijzigen meer verwacht in de reserveringsgegevens.

Wanneer u een grijs vlakje ziet bij de ambtenaar is dit tijdstip niet beschikbaar. Kies dan een andere dag of tijd.

 

Om op uw eigen gekozen locatie te kunnen trouwen moet u een verzoek indienen om deze locatie eenmalig als trouwlocatie aan te wijzen. Dit doet u samen met de eigenaar of beheerder van de locatie. Het verzoek wordt getoetst aan de voorwaarden, waarbij het mogelijk is dat de locatie ter plekke wordt bekeken en beoordeeld. Daarna ontvangt u een beslissing.

Wilt u uw ceremonie laten plaatsvinden op een andere locatie in de gemeente, upload dan tijdens de melding het ingevulde aanvraagformulier. Bij een reeds aangewezen locatie heeft u geen handtekening nodig van de eigenaar of beheerder. Verderop ziet u welke locaties dat zijn.

Aanvraagformulier vrije trouwlocatie (pdf, 45kB)

Oriƫntatie

Hieronder ziet u onze ambtenaren en trouwlocaties. Door te klikken op een naam uit de lijst kunt u meer informatie bekijken. Door te klikken op het sterretje voegt u deze toe aan uw favorieten. Bij beschikbaarheid ziet u daarna een lijst met al uw favorieten. Alles wat u hier kiest zal bij uw aanvraag al ingevuld zijn.

U kunt maximaal 12 maanden in de toekomst plannen.

Kies een locatie, ambtenaar of beschikbaarheid
Starten